Mezoterapi, sağladığı estetik ve kozmetik faydalarla son yılların en popüler uygulamalarından biri haline geldi. Cilt problemlerinde, bölgesel zayıflamada ve de saç dökülmesi sorunlarında sıkça tercih ediliyor. İyileştirilmesi istenilen bölgelere yapılan enjeksiyonlarla doku hasarının giderilmesi hedefleniyor. Saç dökülmesiyle mücadele edenlerin ilgi odağı haline gelen uygulamadan olumlu netice alanlar olduğu kadar umduğunu bulamayanlar da var. Peki, saç mezoterapisinden ne beklemeliyiz? Saç dökülmeleri karşısında mezoterapi tedavisi ne kadar etkili? Bu soruların cevabını öğrenmek için yazımın devamını okuyabilirsiniz.
Saç Mezoterapisi Nedir, Nasıl uygulanır?
Mezoterapi, cildin orta tabakasına iğnelerle ilaç enjeksiyonlarının yapılması işlemidir. Saç mezoterapi uygulamasında enjeksiyon içeriği, saç köklerini besleyen ve saçların uzamasını teşvik eden; vitamin, protein ve minerallerden oluşur. Her tipte saç dökülmesi karşısında etkili ve güçlendirici bir uygulamadır. Saç mezoterapisinin yapılabilmesi ve uygulamadan istenilen sonuçların alınabilmesi için saç köklerinin olması gerekir.
Saç Mezoterapi Uygulamasından Ne Beklemelisiniz?
Saç mezoterapisi saç dökülmesi sorununu tamamıyla çözüme kavuşturan, ortadan kaldıran bir uygulama değil. Saç dökülmesinin tedaviyi gerektiren birçok sebebi olabilir. Mezoterapide amaç saç köklerinin beslenmesini, saç derisinin canlanmasını sağlamak; bu sayede de dökülme sorunlarını azaltmaya yardımcı olmaktır. Mezoterapi uygulamasının kalıcı dökülmelerin olduğu bölgelerde saç çıkarma gibi bir marifeti yoktur. Bu sebeple mezoterapi prosedürünün gerçekleştirilebilmesi için saç köklerinin varlığına ihtiyaç vardır.
Saç Mezoterapisi Hangi Durumlarda Etkili Olabilir?
1- Mevsim Geçişlerine Bağlı Meydana Gelen Saç Dökülmelerinde
Mevsim geçişlerinden hem bedensel hem de ruhsal olarak etkileniyoruz. Saç ve cilt problemleri de bu geçiş süreçlerinin kaçınılmaz sonuçları arasında yer alıyor. Saç mezoterapisinin en çok mevsim geçişlerine bağlı saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerde etkili olduğunu gözlemliyoruz.
2- Alopesi Areata Yani Saçkıran
Vücutta kılla kaplı herhangi bir bölgede bu sorunu yaşayabiliriz. Ancak saçkıran en çok saçları ve kaşları hedef alan bir dökülme. Alopesi areatanın otoimmün hastalıklarla tetiklendiği düşünülüyor. Saçkıran kaynaklı saç kaybı zaman içerisinde yeniden saç çıkmasıyla kendiliğinden geçebiliyor. Bu durumda uygulanan mezoterapi seansları; süreci desteklemesi, saç oluşumunu hızlandırması bakımından etkili bir seçenek.
3- Androgenetik Alopesi Kaynaklı Saç Dökülmelerinde
Genetik faktörlere bağlı olarak meydana gelen saç dökülmeleri erken evrede bazı müdahalelerle geciktirilebiliyor. Saç mezoterapisi başlangıç aşamasında olan androgenetik alopesi kaynaklı dökülmeleri erteleyebiliyor. Bakınız burası çok önemli; anahtar kelimemiz ertelemek. Tamamen önlediği yönünde yanlış bir algı oluşmasın.
4- Hormon Düzensizliklerine Bağlı Saç Dökülmelerinde
Hormonal dalgalanmalar saç dökülmesine yol açabilirler. Dengenin sağlanması, problemin ortadan kalkması için yeterlidir. Bu süreçte saç mezoterapisi tedavisi almak daha az saç kaybıyla süreci atlatmanıza yardımcı olabilir. Ancak diyabet hastasıysanız dikkat! Saç mezoterapisi sizin için uygun bir seçenek değil.
5- Yetersiz Beslenme Sebebiyle Meydana Gelen Saç Dökülmelerinde
Beslenmenin saç sağlığı üzerinde doğrudan etkileri vardır. Dengesiz, sağlıksız ya da yetersiz beslenme saç dökülmesi sorunlarına yol açabilir. Vitamin ve minerallerden oluşan bir kokteyl olarak saç köklerine enjekte edilen mezoterapi tam da bu noktada işe yarar. Saç köklerinizin; ihtiyacınız olan ve depolarınızda yeteri miktarda bulunmayan vitamin ve minerallerle beslenmesi sağlanır. Saç Mezoterapisi Hangi Durumlarda Yapılamaz? Saç mezoterapisi prosedürü için katı kurallar olmasa da uygulamanın yapılamayacağı bazı haller mevcuttur. Bunları şöyle sıralayabiliriz: