• Kartaltepe Mahallesi İncirli Caddesi Limon Çiçeği Sokak No: 1 34145 Bakırköy İstanbul
  • +90 541 548 52 47
    aaaaaaaa
    • Aziz Aksöz
      • Bilimsel Makaleler
    • Saç Ekimi
      • Saç Nedir?
      • Kadın ve Erkek Tipi Saç Dökülmesi
      • Saç Ekimi Nedir?
    • Saç Ekimi Teknikleri
      • FAT Saç Ekimi
      • FUE Saç Ekimi
      • Yanık ya da Yaralı Bölgeye Saç Ekimi
      • Kaş, Bıyık ve Sakal Ekimi
    • Saç Ekimi Sonuçları
      • Saç Ekimi Fotoğrafları
      • Saç Ekimi Videoları
    • Blog
    • İletişim
    ✕
    Saç ekimi sonrası enfeksiyon hakkında bilmeniz gereken her şey
    24/08/2022
    Kendi yağımız saçımıza ve bedenimize ne kadar faydalı?
    24/08/2022

    Saç Derisi Sağlığının Optimal Saç Büyümesindeki Rolü

    24/08/2022

    Sağlıklı koşullarda oluşmayan ya da oluşturulmayan hiçbir şeyin varlığını devam ettirme şansı yoktur. Soyut ya da somut aklımıza gelebilecek her türlü konuda bunu geçerli bir norm olarak kabul edebiliriz. İstikrarlı ve dengeli bir büyüme için her daim sağlam temellere, elverişli koşullara ihtiyaç duyulur. Bu kural, bir iş projesinden tutun da bir bitkinin yetişmesine varana kadar aynı sistem ve mantık çerçevesinde işler. Dolayısıyla, “Temeli sağlam olmalı” prensibi saçlarımız için de geçerlidir. Sağlıklı, parlak, hacimli olarak nitelendirdiğimiz saç tiplerinin sırrı, elverişli yetişme koşullarında gizlidir, yani sağlıklı saç derisinde.

    Kafatasını kaplayan saç derisinde ortalama 100.000 ila 150.000 saç folikülü bulunduğu bilinmektedir. Saç kılı, deri içerisine gömülü olan ve cilt yüzeyinde kalan kısımlardan oluşur. Saç ve cilt arasında yakın ve ayrılmaz bir ilişki vardır. Deri ve saç birbirine bağlı bir sistemin parçası olarak kabul edilir. FAT saç ekimi yönteminin de en büyük avantajı, saç derisini, sağlıklı saç oluşumuna elverişli hale getirme özelliğine sahip bir uygulama olmasıdır. Saçsız kafa derisi incelendiğinde, yağ dokusu eksikliği sebebiyle saçsız deride incelmeler olduğunu net bir şekilde gözlemlemek mümkündür. Kök hücreden zenginleştirilmiş yağ dokusu enjeksiyonlarının saç ekimi yapılacak alana uygulanmasıyla, saç derisinin yeniden sağlığına kavuşması sağlanır. Yapılan tüm araştırmalar, saç derisi sağlığının, saç kalitesi üzerinde önemli rol oynadığını göstermektedir. Açılımı Follicular unit Autologous Transplantation olan FAT saç ekimi de, bu bilimsel araştırmalar sonucunda geliştirilen, güvenle uyguladığımız ve başarılı sonuçlar aldığımız, yerini sağlamlaştıran bir uygulama olmuştur.

    Saç derisi sağlığı, hem saç dökülmelerine meydan vermemek için hem de saç ekimi uygulamaları için son derece önemlidir. Saçlı deriyi tutan cilt hastalıklarının, saç dökülmelerine yol açıp açmadığıyla ilgili bazı araştırmalar yapılmış, bu araştırmalar sonucunda da bazı deri hastalıklarının kalıcı olmasa da, geçici olarak saç dökülmesine sebep olabileceği ve saç kalitesini bozduğu tespit edilmiştir. Kaynaklarda saç sağlığı üzerinde zararlı etkileri olduğu belirtilen saç derisi hastalıkları şu şekilde sıralanmıştır:

    • Sedef Hastalığı

    Sedef hastalığı, saça olan etkilerine ilişkin üzerinde en çok araştırma yapılan saç derisi hastalıklarından bir tanesidir. Yapılan deneysel araştırmalar, sedef hastalığından etkilenen saçlı deride oluşan saç kıllarının, daha küçük çaplı ve ince olduğunu ve daha fazla yüzey çukurluğuna sahip olduğunu göstermiştir. Bunun yanı sıra lezyonlu alanlarda saç dökülmesi olup olmadığı da araştırılmıştır. Deneysel çalışmalarda normal saçlı deriden gelen örnekler ve sedef hastalığından gelen örnekler karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Lezyonlara bağlı gelişen erken saç dökülmesi sorunu, gözlemsel çalışma sonrasında da kesin olarak doğrulanmıştır. Klinik çalışmaların sonucunda, artan telojen ve azalan anajen görüşüne varılmıştır.

    • Kepek / Seboreik Dermatit

    Kafa derisinde oluşan, küçük, beyaz renkli, kaşındırıcı pulcukların birçok insan için ortak kozmetik ve fizyolojik bir sorun olduğunu söyleyebiliriz. Seboreik dermatit problemi olan kişiler ve normal gruplar arasında karşılaştırmalı olarak yapılan gözlemsel çalışmada, kepek probleminin, saçların canlılığını ve parlaklığını azalttığı tespit edilmiştir. Sedef hastalığı kadar olmasa da, incelenen seboreik dermatitli saç tellerinin daha pürüzlü ve daha kalın kütikül kenarlarına sahip olduğu gözlemlenmiştir. Bunun yanı sıra erken evre saç dökülmesiyle de ilişkili olduğu düşünülmektedir.

    • Egzama / Atopik Dermatit

    Egzama bilindiği üzere, kaşıntı, kabarık noktalar, cilt kalınlaşması gibi görsel ve fiziksel rahatsız edici etkileri olan bir cilt hastalığıdır. Saç derisinin kalitesini bozan bu hastalığın da, sedef hastalığına benzer etkileri olduğu kaydedilmiştir.

    • Tinea Kapitis

    Tinea Kapitis, saçlı deride meydana gelen bir enfeksiyondur. Çocukluk dönemi de dahil olmak üzere her yaşta görülebilmektedir. Tanısında miktoskopi ve kültür yöntemi kullanılır. Saç sağlığı üzerindeki zararlı etkilerine yönelik çalışmalar yapılan konulardan bir tanesidir. Tine kapitis saçların mat ve cansız görünmelerine yola açan bir saç derisi hastalığıdır. Dökülme ve kırılmalara sebebiyet verdiği gözlemlenmiştir.

    Saçlı deride meydana gelen bu cilt hastalıklarının, kalıcı saç dökülmesine yol açmadığı, kaşıntı ve kabuklanma gibi semptomlarla saçlarda dökülme meydana gelebileceği, hastalığın etkisinin geçmesi ve saç derisinin kendisini toparlamasıyla birlikte de dökülen saçların yerine yenilerinin çıkacağı bilinmelidir.

    Share

    Related posts

    28/02/2023

    Yara İzine Saç Ekimi Mümkün Mü?


    Daha Fazla
    27/02/2023

    Yabancı Hasta Saç Ekimi İçin Neden Türkiye’yi Seçiyor?


    Daha Fazla
    24/02/2023

    Sekonder Skatrisyel Alopesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?


    Daha Fazla

    Aziz Aksöz

    Hikayemiz

    Hasta Deneyimleri

    Saç Ekim Teknikleri

    Saç Ekimi

    Öncesi ve Sonrası

    Blog

    Basında Biz

    İletişim

    KVKK

    Çerez Politikası


    ©2022. Aziz Aksöz, İstanbul, Türkiye.

    Bizi Takip Edin: instagram_custom_logoyoutube_custom_logofacebook_custom_logotwitter_custom_logolinkedin_custom_logo

    • No translations available for this page