Saç dökülmesi dünya nüfusunun büyük bir bölümünü etkileyen bir sorun. Androgenetik alopesi kaynaklı bir dökülme sorunu yaşıyorsanız alnınız açılmaya tepe noktanız ise git gide ıssızlaşmaya başlayacaktır. Birçok kişi bu gidişata dur demek için saç ekimi prosedürüne yöneliyor. Zira seyrelmiş düzensiz görünümlü saçlar ya da büyük ölçüde kelleşmiş alanlar erkekleri derinden etkiliyor. Günümüzde modern tekniklerle uygulanan saç ekimi ameliyatlarının sunduğu tatmin edici sonuçlar, bu prosedüre duyulan güveni ve gösterilen ilgiyi her geçen gün biraz daha artırıyor. Saçsızlık sizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak üşütmeye başladıysa, belki de saç ekimi yaptırmayı düşünmenin zamanı gelmiştir. Bu noktada sonuçlara odaklandığınız kadar saç ekimi sürecin gidişatına dair detaylara da odaklanmanız yararınıza olacaktır.
Saç Ekimi Sürecine Dair Bilmeniz Gerekenler Neler?
Öncelikle bunun uzun soluklu bir maraton olduğunu bilmelisiniz. Arzu ettiğiniz nihai sonuçları elde etmeniz yaklaşık 12 ay sürer. Ameliyat öncesi yaptığınız seçimler ameliyatın başarısını; ameliyat sonrası gösterdiğiniz özen ise nihai sonuçları etkiler. İşte size saç ekiminde sürece dair bilmeniz gereken 5 temel şey:
Saç ekimi ameliyatı olmaya karar verdiyseniz ilk olarak yapmanız gereken şey ameliyat tekniklerine yönelik araştırma yapmak olmalıdır. Saç ekiminde kullanılan 2 yöntem mevcut. FUT ve FUE.
Kafa derisi çeşitli kazalarla ileri seviyede hasar gören ve buna bağlı kalıcı saç kaybı yaşayan kişilerde FUE tekniği yetersiz ve etkisiz kalabilir. Bu tarz yanık alopesi vakalarında FUT yöntemine başvurmak gerekebilir.
FUE tekniği ise minimal invaziv olma ve doğal sonuçlar sunma avantajıyla ön plana çıkan bir teknik. Dünya genelinde saç ekimi ameliyatlarında yaygın olarak FUE tekniği tercih ediliyor.
Her ne kadar saç dökülmesi probleminde yaş ortalaması düşse de; androgenetik alopesi sonuçları orta yaşla birlikte daha çok hissedilir hale geliyor. Saç ekimi prosedürü; 35’li ve 40’lı yaşlarda daha çok tercih ediliyor. Genç bireylere saç ekimi önermeyişimizin temel nedeni; saç dökülmelerinin henüz stabilize olmayışıdır. Yani erken yaşlarda saç dökülme süreci tamamlanmadığı için saç ekimi sonrasında da saç dökülmeleri devam edecektir.
Saç ekimi ameliyatları için en ideal donör alan, başın arka kısmında yer alan iki kulak arası bölgedir. Donör alanda hem ekilecek sahada iş görecek kadar saç kökünün olması hem de bu saç köklerinin sağlıklı olması, saç ekimi ameliyatlarının istenilen sonuçları sunması bakımından son derece önemlidir.
Saç ekimi mevcut saç dökülmelerini telafi eden bir prosedürdür. İlerleyen zaman içerisinde saçlarınızın genelinde incelme ve dökülme sorunları yaşayabilirsiniz. Bu durum, saçların ekildiği alandaki yoğunluğu da değiştirebilir.
Nihai sonuçları beklemek sadece 1 yıl sürer, ekilen saçların varlığı ise bir ömür… Saç ekiminin en büyük avantajı kalıcı bir uygulama oluşudur. Kimi zaman ikinci bir saç ekimi seansına ihtiyaç duyulabilir.
Saç ekimi yaptırmaya karar verdiyseniz bu konuda atacağınız en önemli adım iyi bir saç ekimi uzmanı araştırmak olmalıdır. Zira saç ekimi sadece bir uzmanın ellerinde sanata dönüşebilir. Yanlış seçimler revizyon saç ekimi ihtiyacını gündeme getirebilir. Bu da; hem psikolojik hem de fiziksel açıdan yorucu bir süreçtir.